Baggrund for A-kuld

 

Nova og Oskar

 

2017-09-28 20.57.18

Oskar (Herr Oskar vom Lippe-Damm) 2015

Indavlskoefficient:  0,0 i 4. led

Oskar bor i Langenfeld, Tyskland, hos Florian, Anna og Michael Gehrking. En fantastisk hanhund. Vi har besøgt Oskar og hans familie to gange. Først for at møde ham og dernæst til parringen. Vi fik ham godkendt ved DKK som avlshan tidligt i efteråret 2017. Den tyske klub KZG har modsat også godkendt Nova til avl. Oskar har avlet et kuld i Sverige på 8 hvalpe i foråret 2017. Han er udstillet i Tyskland flere gange.

HD:A

Patella:1

Øjenhår: Ingen

Øjenlysning OK

Skjoldbruskkirtel: Ok – TGAA-negativ

DWLM: Free by parents (har kopi)

 

Vi har først og fremmest koncentreret os om sundhed og et racetypisk udseende. Vi har også skelet lidt til farvegenetikken, det er ikke det vigtigste, men meget sjovt at lege med. Når de fysiske ting er klaret, så har vi sørget for at finde en han med et godt sind. Nova (og hendes søskende) har nemlig arvet et fantastisk sind fra mor, Ansamik’s Dream On (Diva – Kennel Metoska) og far, Beiker (Jabbis Beiker).

Nova fødte lørdag d. 10. Februar 2018. Hun havde termin mandag d. 12. februar. Vi var klar over at det snart skulle ske, så hun har ikke været alene siden torsdag morgen. Og hun besluttede altså at fødslen skulle være på samme tid, som jeg var ved at afslutte et 24 timers LAN party for 65 unge mennesker. Hjem det måtte jeg:)

kl 9.38 ankom først hvalp og Nova fortsatte sit flotte arbejde og kl 15.09 var sidste hvalp født. 8 smukke velskabte hvalpe har set dagens lys. Vi agerede fødselshjælpere, især når hvalpene kom lidt tæt på hinanden. Nova brød sig slet ikke om, når en af os gik væk.

Det var en stor og fantastisk oplevelse at være med til. Sædefødsler, bryde fosterhinder, give kalk-indsprøjtning undervejs, tørre op og gnubbe hvalpe og rydde op rundt om Nova, så hun hele tiden havde rimelig tørt og sugende underlag OG ikke blev kold mellem fødslerne. Holdt styr på at alle hvalpe havde diet hurtigt. De er nogle målrettede små væsner, der ved hvad de skal!!

Og afslutningen på det hele, var lige at ringe til dyrlægevagten i går aftes, og, efter en god snak, blive bekræftet i at vores vurdering af Novas eksemplariske fødsel var rigtig. At hun var færdig.

Jabbis Beiker
Ansamiks Dream On – Diva

Oskar vom Lippe-Damms forældre:

Finn vom Fliederberg
Vega vom Traventhal