Vores opdræt

Familiefoto efter 14 km på Ebeltoft-ruten ved Mols Bjerge:)

Vores familie består af Jan og Grethe og vores børn, Freja, Petra og Thor. Vi bor ved Grindsted/Billund i en lille by ved marker og skov. Lige i skæringspunktet mellem Midt-, Vest- og Sydjylland.

Vi har  et lille stueopdræt med vores elskede hunde,  Nova, Mazie og Zelda. Vi har også Safir, en Mainecoon kat. Hun og Nova er vokset op sammen. 

Vores mål er at opdrætte kvalitetshunde, der er sunde på alle måder, så avlsarbejdet betyder meget for os. Vi elsker at planlægge et nyt kuld, finde den helt rigtige hanhund, meget gerne i udlandet. Vi vil gerne bidrage  til diversitet i racen i Danmark. Derefter følger vi hvalpene på vej hos deres nye familier.

Jan og jeg har altid været omgivet af hunde. Vi har begge haft hund hele vores barneliv. Jans familie har altid haft jagthunde og Grethes familie har altid haft 2-3 familie- og vagthunde ad gangen. Det er lidt forskellige hunderacer vi har delt livet med- endda et par stykker uden stamtavle. Vi fik vores første fælles hund i 1997, Bandit, en tricolour Springer Spaniel. Den næste hund, som flyttede ind hos os, var Pumba, en Cairn Terrier – han var en omplaceringshund på 1.5 år. Han var den smukkeste lyse dreng:) Desværre mistede vi ham som knap 10- årig af nyresvigt.

Efter Pumba begyndte vores søgen på forskellige hunderacer og efter mange samtaler i familien, faldt vores valg på eurasieren. Efter besøg på hundeudstillinger og snak med forskellige avlere, ikke mindst Ann, som har Kennel Ahusum tæt på os, blev vi helt sikre. Vi var på besøg ved Mette og Brian, Kennel Metoska i Viborg i foråret 2015 og kom på deres venteliste. Her fik vi efter 7 mdr den dejligste pigehvalp. Det har vi ikke et sekund fortrudt, Nova passer perfekt til vores familie. 

Vi prøvede at gå til udstillinger med Nova og fik flotte resultater. Efter helbredscheck af hende bestemte vi, at vi ville prøve at lave et kuld, men det skulle være ordentligt og seriøst. Derfor tog Grethe på DKKs opdrætteruddannelse og søgte lige efter kennelmærke. Vi er medlem hos både DKK og Eurasierklub Danmark og følger deres anvisninger i vores opdræt.