Baggrund for B-kuldet

Vi rejste igen til Tyskland for at finde en hanhund til Nova. Vi er optaget af at avle nyt blod ind i de danske linjer – og på den måde holde vores fantastiske race sund og rask ud i fremtiden. I samarbejde med det tyske avlsprogram fandt vi flere gode hanner, hvor vi udvalgte Kimmy. Eurasierklubben i Tyskland, KZG/VDH, har et meget omfattende avlgodkendelsesprogram, så vi er mere end trygge ved samarbejdet, også selvom de ikke tester for AD i Tyskland;)

Fødsel:

Nova kom og hentede mig i kontoret, hvor hun viste mig en presseve, vi løb hurtigt ind i stuen til redekassen, hvor første hvalp blev født 5 min efter🥰

Det startede før middag, hvor Nova havde travlt med at gøre klar, fødekassen blev endevendt et par gange og måtten i gangen fik en skrabetur.

Vi fik travlt. Fra kl 15.11 og til 21.07 om aftenen blev der født 11 hvalpe. Ja, 11 hvalpe!!! det var helt vildt. Alle kom ud med en fødselsvægt mellem 320-390 g. Ingen var skravlede eller skulle have ekstra hjælp, Nova var så sej til at føde, det var dog nødvendigt at hjælpe med at bryde hinder og tørre, og flytte hvalpe ved næste fødsel. Også at hjælpe med at lægge hvalpe til mellem fødsler. Det er en fantastisk oplevelse. Når kuldet er så stort ved man også at ting kan gå galt, så vi krydsede fingre og håbede på det bedste.

Nova har efterfølgende haft en del efterveer, hvor livmoderen trak sig sammen, især på 4. dagen var det slemt. Hun gik  helt fra maden, hvor vi måtte finde ekstra gode lækkerier frem. På 5 dagen aftog efterveerne heldigvis igen.

 

Indavlskoefficient: 0.0 i 3. led

Kimmy vom Fliederberg (24.dec 2015:) Tysk champion

Stammdatenblatt Kimmy v. Fliederberg

HD: A/A

Patella: 0

Øjenhår: ingen

Øjenlysning: Ok

Skjoldbruskkirtel: Tgaa- negativ T4-ok TSH-ok

DWLM: Free by parents

 

Kimmy bor i Rostock ved Elke og Bodo Kretschmer. Vi har besøgt ham og har fået ham godkendt til avl i Danmark ved DKK. Kimmy er tysk champion og ud af linjer med champions. Hans sundhed er i top og han er bedømt af dommere til at have et venligt, åbent og opmærksomt sind. Vi oplevede også selv en glad og kontaktsøgende eurasier, rigtig dejligt!

Han er avlet af Catja Grünert som har Kennel vom Fliederberg. Hun og hendes mand har været med alle 4 gange vi har besøgt Elke og Bodo. De er meget optaget af deres arbejde med racen, virkelig fedt at møde dem.

 

Kimmys forældre:

000b.JPG
Taico vom Traventhal – Kimmys far
ivy1
Ivy vom Fliederberg – Kimmys mor. Tysk champion